Grâu pentru pâine vom avea, nu şi pentru export

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar şi în condiţiile dificile din acest an, Republica Moldova va fi asigurată cu grâne, promite Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Rezervele de grâu din recolta din anul trecut sunt suficiente pentru a asigura necesităţile pieţei interne, până în luna septembrie, când pe piaţă apare recolta nouă, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii.

EFECTE Seceta şi gerurile au făcut prăpăd în culturile agricole din Republica Moldova

Potrivit ministrului, chiar dacă mai mult de o treime din suprafaţele semănate cu grâu de toamnă au fost afectate, de pe restul două treimi, dacă se vor face lucrări de fertilizare suplimentară se poate de strâns o recoltă ce va asigura ţara cu cereale. „E adevărat că nu vom avea grâu pentru export. Totodată va fi nevoie de importat făină, pentru a putea asigura cu materie primă fabricile de pâine", a precizat Vasile Bumacov.

În acelaşi timp producătorii de grâne spun că în prezent practic au sistat exportul de grâu, pentru că preţul de pe piaţa internă de trei lei pentru un kilogram este chiar mai mare decât cel oferit de importatori.

Guvernul Republicii Moldova sistează temporar exportul de grâu

Grâul nu se va mai ieftini, promit autorităţile de la Chişinău

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite