Fracţiunea PAS cere Guvernului să vină cu un plan de redeschidere a grădiniţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea parlamentară a Partidului Acţiune şi Solidaritate cere Guvernului să asigure, până la data de 31 iulie, un plan concret de acţiuni pentru redeschiderea grădiniţelor începând cu data de 10 august, transmite IPN.

Executivul i se cere să propună un ghid detaliat cu instrucţiuni şi un proiect de alocare de fonduri suficiente pentru ca acest lucru să poată fi făcut. ,,Copiii au dreptul la educaţie, un drept constituţional, care nu poate fi nicidecum încălcat şi trebuie garantat absolut pentru toţi copiii în egală măsură, şi nu în mod discriminatoriu sau selectiv’’,  a declarat deputata PAS Doina Gherman, într-un briefing de presă.

,,Noi nu am văzut un ghid clar elaborat de către Guvern. Acest ghid trebuie să cuprindă anumite aspecte şi anume: recomandări clare cu privire la pregătirea unităţilor de educaţie timpurie pentru primirea copiilor, prevederi clare de atribuţii şi responsabilităţi, atât pentru angajaţii instituţiilor preşcolare, cât şi pentru managerii acestora.’’, a menţionat deputata PAS.

Deputata Veronica Roşca, membră a Comisiei parlamentare administraţie publică, a solicitat ca în toate echipele, în toate grupurile de acţiune, să fie incluse persoane „care se pricep cum trebuie să facem faţă unei epidemii’’.

Premierul Ion Chicu a menţionat în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1 că pandemia de COVID-19 nu bate în retragere şi că grădiniţele nu se vor redeschide de la 1 august.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite