Fracţiunea parlamentară PL a fost redenumită în fracţiunea PLR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL FOTO: Adevărul
Mihai Ghimpu, liderul PL FOTO: Adevărul

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal a fost redenumită în fracţiunea Partidului Liberal Reformator. Liberal-reformatorul Anatolie Arhire a spus că decizia a fost luată cu votul majoritar a 7 din 12 deputaţi ai fracţiunii. Liberalul Mihai Ghimpu acuză că se încalcă Regulamentul Parlamentului.

Şeful Direcţiei juridice a Parlamentului, Ion Creangă, a precizat, în şedinţa Parlamentului, că fracţiunile parlamentare nu aparţin partidelor, sunt ale deputaţilor şi funcţionează în baza propriului regulament. Astfel, este prevăzută posibilitatea redenumirii fracţiunii.

Însă, potrivit lui Mihai Ghimpu, Regulamentul Parlamentului stabileşte că deputaţii constituie fracţiuni parlamentare în baza listelor concurenţilor electorali. Astfel, fracţiunile aparţin partidelor, şi nu deputaţilor. „Avizul Direcţiei juridice este un fals”, a declarat preşedintele PL potrivit IPN.

Pe 13 aprilie, se împlineşte un an de la scindarea PL. Din 12 deputaţi ai fracţiunii, 7 s-au declarat liberali-reformatori, iar 4 au rămas cu Mihai Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite