FOTO Podul de la Sărăteni, raionul Teleneşti, a fost inaugurat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul de la răscrucea Sorocii. FOTOGRAFII Gov.md/ MCA.gov.md
Podul de la răscrucea Sorocii. FOTOGRAFII Gov.md/ MCA.gov.md

La răscrucea Sorocii de pe traseul Chişinău-Bălţi a fost inaugurată azi prima construcţie de acest fel ridicată în ultimii  20 de ani, în Republica Moldova.

La eveniment au participat premierul Iurie Leancă, ambasadorul SUA în Republica Moldova William Moser, reprezentaţi ai Fondului Provocările Mileniului Moldova şi ai Corporaţiei Provocările Mileniului.

După ce a inspectat noua construcţie, şeful Executivului a adus mulţumiri poporului american pentru această asistenţă generoasă. „Este cel mai mare proiect de asistenţă tehnică, bani care au fost aduşi în Moldova gratis. Reuşim să vedem un drum de calitate europeană pe bani americani, este o simbioză foarte reuşită. Sunt convins că este doar un prim proiect, deoarece ar mai fi nevoie de cel puţin 20 de astfel de intersecţii denivelate. Sper foarte mult că vom avea şi în Chişinău astfel de proiecte, fiindcă asta va permite să descongestionăm traficul. Aduc mulţumiri poporului american, ambasadorului şi colegilor de la ambasadă care au monitorizat activ lucrările de construcţie” a menţionat Iurie Leancă.

Tranziţia, într-un an, de la Uniune Sovietică la Uniunea Europeană

„Am primit o replică foarte interesantă de la o doamnă primar dintr-un sat situat de-a lungul traseului pe care îl reabilităm, care a spus că într-un an am tranzitat de la Uniunea Sovietică la Uniunea Europeană. Guvernul Republicii Moldova într-adevăr întreprinde măsuri concrete care să apropie ţara de UE, iar SUA va fi mereu alături de Republica Moldova în diverse proiecte”, a precizat William Moser.

Intersecţia denivelată constă dintr-un pod nou cu lungimea de circa 60 de metri, lăţimea de 13,5 metri şi înălţimea de şapte metri. În acest scop au fost alocate aproape două milioane de dolari din fondurile Programului Compact.

Construcţia  a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca, pe o lungime de 93 de kilometri, efectuată în cadrul Programului Compact. Intersecţia va contribui la fluidizarea traficului şi la sporirea securităţii circulaţiei rutiere în perimetrul drumurilor naţionale R14 (Chişinău-Bălţi) şi M2 (Chişinău-Soroca).

Lucrările de reabilitare a acestui traseu au demarat în 2012 şi vor continua până la finele lunii august 2014.

pod sarateni foto gov.md
pod sarateni foto gov.md
pod sarateni
pod sarateni foto gov.md
Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri