Fostul Şef al Direcţiei Protecţia consumatorilor Bălţi riscă până la opt ani de închisoare pentru accidentarea mortală a unui biciclist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuatura Generală anunţă că a finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului şef al Direcţiei Protecţia consumatorilor Bălţi, învinuit de accidentarea mortală a unui biciclist şi părăsirea locului accidentului rutier.

Potrivit Procuraturii din Criuleni, în octombrie 2016, inculpatul, conducând în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model „Dacia” în apropierea satului Măgdăceşti, Criuleni, a încălcat regulile de circulaţie rutieră accidentând astfel din spate un biciclist, care se deplasa regulamentar pe traseu. 

În urma leziunilor grave cauzate, victima a decedat pe loc, şoferul a părăsit locul accidentului rutier continuându-şi drumul în viteză. La cerinţa oamenilor legii de a stopa automobilul acesta a accelerat viteza, fiind urmărit de inspectori aproximativ 35 de km, după care aceştia au efectuat câteva împuşcături în anvelope, şoferul pierzând controlul volanului, după care a fost reţinut.

Actualmente, bărbatul în vârstă de 42 de ani se află în arest preventiv şi este suspendat din funcţie, iar dacă va fi recunoscut vinovat, acesta riscă până la opt ani de închisoare. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite