Fosta Gazprombank din Tiraspol devine Eximbank

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Şevciuk, liderul rmn
Evgheni Şevciuk, liderul rmn

Liderul separatist de la Tiraspol a decis crearea băncii de export-import Eximbank, pe baza BusinessInvestBank, a treia ca mărime instituţie financiară din regiune şi care anterior se numea Gazprombank.

Noua instituţie financiară ar urma să se ocupe de acordarea de credite din numele şi sub garanţia autorităţilor de la Tiraspol, pentru realizarea operaţiunilor de export-import.

Potrivit deciziei, autorităţile au nevoie de această bancă pentru a stimula comerţul extern.

De notat că Eximbank-ul de la Tiraspol se crează prin reorganizarea băncii BusinessInvestbank, care anterior se numea Gazprombank. Până în anul 2011, instituţia a fost condusă de Marina Smirnov, nora lui Igor Smirnov.
Marina împreună cu soţul Oleg Smirnov sunt bănuiți de autorităţile ruse că au furat 160 de milioane de ruble (aproximativ 5 milioane de dolari), care au fost transmise de Rusia în regiunea transnistreană drept ajutor umanitar pentru 2008-2009. Banii au fost transferați prin intermediul „Gazprombank" din Tiraspol.

Curios este că în prezent BusinessInvestbank este condusă de Vladimir Artemenko, care potrivit unor surse de la Tiraspol a fost şi el o perioadă soţul Marinei Smirnov.

În regiunea transnisitreană a început naţionalizarea proprietăţilor familiei Smirnov

Oleg Smirnov, fiul liderului separatist de la Tiraspol, este cercetat penal în Rusia

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite