Farsă de 1 aprilie de la vinăria Purcari: Nu mai dăm vin cosmonauţilor ruşi, ne reorientăm către cei americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când cititorul încearcă să acceseze aşa-zisul site al agenţiei Bloomberg îi apare un mesaj că a fost păcălit de 1 aprilie FOTO: captură bloommberg.info
Când cititorul încearcă să acceseze aşa-zisul site al agenţiei Bloomberg îi apare un mesaj că a fost păcălit de 1 aprilie FOTO: captură bloommberg.info

Vinăria Purcari din Republica Moldova a realizat o păcăleală de 1 aprilie prin care anunţă că a încetat exporturile de vin către cosmonauţii ruşi şi se reorientează către cei de la Agenţia Spaţială Americană (NASA).

Farsa a fost cu atât mai reuşită cu cât, pe lângă un comunicat de presă remis de mai multe ori către mass-media cu „explicaţii” pe această temă, a fost folosit şi site-ul reputatei agenţiei americane de ştiri Bloomberg.

Comunicatul remis de vinăria Purcari conţinea explicaţii despre o ştire, care părea destul de serioasă, apărută pe aşa-zisul site al Bloomberg despre faptul că vinăria îşi încetează contractul de livrare a câtorva specii de vin către agenţia spaţială rusă RosKosmos. Astfel, cosmonauţii ruşi ar urma să fie lipsiţi de gama de vinuri „bogate în eritrocite (globule roşii)” care reprezintă „sursa principală de hemoglobină a celor aflaţi în spaţiu şi care reduce riscul anemiei indusă de imponderabilitate”, produsă şi împachetată conform „unei tehnologii speciale cosmodinamice”. Ca o consecinţă a acestui fapt ar putea fi ”amânată cu pierderi mari mult aşteptata misiune ”Soiuz-2” planificată pentru luna decembrie”.

Deşi, la prima vedere totul pare destul de serios, se observă că site-ul este „clonat” şi doar seamănă cu cel al agenţiei Bloomberg. În plus, dacă cititorul încearcă să intre pe pagina principală a aşa-zisului site a „Bloomberg”, apare mesajul „Felicitări! Ai fost păcălit de vinăria Purcari de 1 aprilie”.

captura purcari
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite