Explicaţia preşedintelui Republicii Moldova de ce nu a declarat zi de doliu naţional după tragedia de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti a explicat de ce nu a fost instiuită zi de doliu în Republica Moldova după tragedia din România FOTO: Adevărul
Nicolae Timofti a explicat de ce nu a fost instiuită zi de doliu în Republica Moldova după tragedia din România FOTO: Adevărul

Şeful statului, Nicolae Timofti, a spus că regretă faptul că nua  fost instituită zi de doliu naţional în Republica Moldova după tragedia din clubul Colectiv de la Bucureşti, menţionând că ar fi fost frumos dacă apărea ideea mai înainte.

Nicolae Timofti a fost astăzi la Ambasadele României şi Rusiei de la Chişinău unde a depus flori şi a semnat în cărţile de condoleanţe de la sediile misiunilor diplomatice. Fiind întrebat de jurnalişti de ce nu a fost insituită o zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor celor două tragedii, Nicolae Timofti a menţionat că regretă acest fapt.

„De asta nu s-a hotărât fiindcă nu avem încă, ştiţi, nu ştiu ce nu avem. Dar era bine să fie, vă spun sincer, eu când am auzit şi am discutat întrebările asta... nu s-a pus întrebarea înainte. Dar a treia zi... astăzi a apărut această idee şi cu regret, vă spun, era frumos, bine. Atât pot să vă spun, mai mult nimic. Şi nu trebuie de comentat, vorba multă, sărăcia...”, a răspuns Timofti.

Menţionăm că din cauza unui incendiu care a izbucnit în clubul Colectiv din Bucureşti au decedat 31 de persoane şi alte zeci se află în stare gravă în spitale. Totodată, un avion rusesc cu 220 de pasageri la bord s-a prăbuşit în Egipt. Nici o persoană nu a supravieţuit. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite