Expert rus: „Îngheţarea“ relaţiei Ucraina-UE nu este benefică pentru Rusia. Gazprom şi toată economia noastră au de pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta est Europei FOTO Shutterstock
Harta est Europei FOTO Shutterstock

În cazul unui refuz de asociere cu Uniunea Europeană, Ucraina ar putea obţine preferinţe economice substanţiale din partea Rusiei, pe care nu le-a avea până acum, susţine publicaţia rusă Trud. Economiştii ruşi susţin însă că pentru Rusia aceasta va însemna cheltuieli suplimentare şi pierderi economice enorme.

Astfel Igor Nikolaev, directorul Institutului de Cercetări Strategice din cadrul companiei FBK, consideră că Ucraina oricum nu va adera la Uniunea Vamală, iar or o eventuală "îngheţare“ a relaţiilor dintre Ucraina şi UE ar aduce doar prejudicii Rusiei.

"De la aceasta va avea de pierdut Gazprom şi toată economia noastră. Acesta prietenie (între Rusia şi Ucraina n.r..) ne va costa scump şi în plus în scurt timp totul va reveni la starea obişnuită. Cât nu este de paradoxal, dar pentru Rusia beneficiile sunt mai mari în cazul în care Ucraina se apropie de UE. Aceasta pentru că prin Ucraina şi noi ne vom apropia de Europa şi vom fi forţaţi să ne modernizăm şi să reducem costurile“, a declarat economistul Igor Nikoleav, citat de ziarul Trud.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite