Exercițiu militar în Republica Moldova: participă și soldați români și americani. Apel de la Chișinău

0
0
Publicat:

Militarii din SUA, România și Republica Moldova participă la exercițiul „Scutul de Foc/Rapid Trident — 2023”, care a început astăzi. În acest context, cetățenii sunt rugați să evite răspândirea informațiilor false pentru prevenirea dezinformării.

Exercițiu militar în Republica Moldova. Foto: army.md
Exercițiu militar în Republica Moldova. Foto: army.md

Exercițiul „Scutul de Foc/Rapid Trident — 2023” are loc în cadrul Centrelor de instruire ale Armatei Republicii Moldova, participând militarii din SUA, România și Moldova, care ,,vor executa trageri de luptă din armamentul de infanterie şi sisteme de artilerie, pe timp de noapte şi zi, cu implicarea unităților de tehnică din dotarea Armatei Naționale”.

În contextul în care vehiculele militare se vor deplasa în următoarele zece zile pe drumurile țării vecine, reprezentanții Ministerului Apărării de la Chișinău vin cu mai multe recomandări către cetățeni.

,,Recomandăm cetățenilor să respecte condițiile de acces în apropierea centrelor de instruire ale Armatei Naționale pe durata exercițiilor și să fie vigilenți pentru evitarea răspândirii informațiilor false pentru a preveni dezinformarea”, menționează aceștia prin intermediul unui comunicat de presă.

La „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023 participă în jur de 500 de soldați, iar antrenamentele vor dura până în data de 22 septembrie.

,,Scopul acestora este creșterea interoperabilității dintre contingentele participante și nivelului de pregătire pentru operațiunile de menținere a păcii”, precizează responsabilii Ministerului Apărării.

Ministerul subliniază că antrenamentele nu vor perturba ordinea publică.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite