EXCLUSIV Oficial, Vlad Plahotniuc este milionar doar în lei moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, introdus sâmbătă cu numărul doi pe lista electorală a Partidului Democrat, despre care presa a scris că ar fi miliardar, este, oficial, doar milionar în lei şi nu deţine nicio afacere, cont în bancă sau hârtii de valoare. Cel puţin aşa reiese din declaraţia sa de avere, obţinută în exclusivitate de „Adevărul", care ar urma să fie făcută publică mâine, după aprobarea de cătr

Potrivit declaraţiei de avere, Vlad Plahotniuc, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al „Victoriabank" şi vicepreşedinte al Consiliului ÎCS „Petrom-Moldova", a obţinut în anii 2008-2009, venituri salariale de 4,3 milioane de lei (circa 269 mii de euro). Acesta a declarat, de asemenea, că deţine, împreună cu soţia, un apartament cu suprafaţa de 463,5 metri pătraţi pe str.Bulgară din centrul capitalei, precum şi trei automobile de lux de marca Mercedes. În documentul depus de Plahotniuc la CEC nu figurează alte venituri şi pe proprietăţi.

Presa rusă îl plasează în topul celor mai bogaţi oameni din Republica Moldova

Supranumit de presa de la Chişinău „omul-fantomă", pentru că prefera să acţioneze din umbră, Vlad Plahotniuc şi-a făcut apariţia publică pentru prima dată acum jumătate de an, la un post de televiziune despre care se spune că îi aparţine. Atunci, precum şi în alte interviuri ce au urmat, a declarat nu doreşte să se implice în politică. Totodată, a confirmat că are afaceri prospere în sectorul bancar, petrolier, imobiliar şi mass-media, fără a preciza ce companii îi aparţin.

Într-un top al celor mai bogaţi moldoveni, alcătuit de presa rusă, Vlad Plahotniuc figurează pe locul doi, cu o avere estimată la două miliarde de dolari. Omul de afaceri nu a comentat veridicitatea informaţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite