Ex-procurorul Ion Diacov îi cere Laurei Codruţa Kovesi să se întâlnească la Chişinău şi cu Stoianoglo: Avem un punct de vedere diferit faţă de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi FOTO AFP
Laura Codruta Kovesi FOTO AFP

Fostul procuror al municipiului Chişinău Ion Diacov îi cere procurorului-şef al UE, Laura Codruţa Koveşi, să aibă o întrevedere şi cu procurorul general suspendat al R. Moldova, Alexandru Stoianoglo, alături de un grup de procurori independenţi de actuala guvernare, care ar avea de prezentat un alt punct de vedere asupra justiţiei din R. Moldova.

„Ar fi binevenit dacă doamna Laura ar accepta o întâlnire cu un grup de procurori din afara puterii inclusiv şi cu Procurorul General în demisie Alexandru Stoianoglo. Noi putem expune un punct de vedete asupra proceselor de reformare a justiţiei în R. Moldova, diferit de cel al guvernării,care este pe cale de a eşua”, a scris Ion Diacov pe Facebook.

Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European, vine în perioada 11-14 iulie la Chişinău

În actuala sa vizită, înaltul oficial european se va întâlni cu mai mulţi reprezentanţi ai guvernării, inclusiv cu preşedinta Maia Sandu, cu care s-a văzut în ianuarie 2021 la Bruxelles, deja în calitate procuror-şef al Parchetului European. Maia Sandu spunea atunci că vrea să colaboreze cu instituţia europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiţiei în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite