Europarlamentarul Monica Macovei: „Republica Moldova trebuie să semneze urgent Acordul de Asociere cu UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei, europarlamentar FOTO: Adevărul
Monica Macovei, europarlamentar FOTO: Adevărul

Europarlamentarul Monica Macovei, co-preşedinte al Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova, participă începând de astăzi, timp de trei zile, la Chişinău, la a 18-a reuniune a Comisiei.

La Chişinău are loc cea de-a 18-a reuniune a Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova. În cadrul acesteia se vor discuta problemele politice actuale, inclusiv cele legate de regiunea separatistă transnistreană şi de reformele în justiţie, statul de drept şi economie ale Republicii Moldova.

„Reuniunea Comisiei ne găseşte într-un moment de criză politică, generat de acţiunile Federaţiei Ruse şi de iniţiativele autorităţilor din regiunea separatistă transnistreană şi, de aceea, trebuie să acţionăm cu determinare. Uniunea Europeană trebuie să răspundă crizei politice cu soluţii de criză. De aceea, Republica Moldova trebuie să semneze urgent Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană care este valabil pentru tot teritoriul Republicii Moldova, inclusiv pentru regiunea transnistreană“, a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei consideră că al doilea pas este ca procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană să fie rapid. „După ceea ce s-a întâmplat în Crimeea, Republica Moldova este următoarea în pericol, şi este într-un pericol real. Sigur că Republica Moldova va avea în continuare reforme de făcut în toate domeniile, de la administraţie, la justiţie, corupţie, economie, învăţământ. Eu o voi susţine permanent. Republica Moldova să semneze Acordul de Asociere cu UE, să se integreze în Uniune rapid”, a mai menţionat Monica Macovei.

Delegaţia Parlamentului European este compusă din Monica Macovei (EPP), Pawel Kowal (Polonia, CRE) şi Tatjana Zdanoka (Letonia, Grupul Verzilor) şi urmează să aibă întâlniri cu prim-ministrul Iurie Leancă, cu liderii partidelor politice din Republica Moldova, ambasadori UE, reprezentanţi ai ONG-urilor, jurnalisti şi cu profesori de la licee de limbă română din regiunea transnistreană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite