După „un an greu”, Chişinăul speră că negocierile în formatul „5+2” vor avansa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Carpov speră că negocierile în formatul 5+2 vor avansa
Eugen Carpov speră că negocierile în formatul 5+2 vor avansa

Vicepremierul în exerciţiu pentru reintegrare, Eugen Carpov, a dat asigurări că autorităţile de la Chişinău vor depune în continuare eforturi în vederea avansării discuţiilor în cadrul formatului de negocieri 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, transmite IPN.

„Împreună, într-un an greu pe plan regional, am asigurat continuitatea dialogului în procesul de reglementare, precum şi stabilitatea în Zona de securitate”, a spus vicepremierul, citat într-un comunicat de presă al Biroului pentru Reintegrare.

Eugen Carpov a atras atenţia asupra intensificării acţiunilor unilaterale şi necoordonate ale Tiraspolului din ultima perioadă şi a subliniat că după investirea noului Guvern se vor relua activităţile grupurilor de lucru şi întâlnirile la nivelul reprezentanţilor politici.

Reprezentantul special al OSCE a reiterat necesitatea menţinerii dialogului politic activ în cadrul procesului de reglementare, precum şi eficientizarea activităţii grupurilor de lucru sectoriale.

În cadrul vizitei în Republica Moldova, 9-10 februarie, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, efectuează o vizită şi la Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite