Dumitru Diacov: Cine va provoca alegeri anticipate nu va avea şanse să ajungă în următorul Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele care vor provoca alegeri anticipate nu vor avea şanse să ajungă în următorul Parlament. Declaraţia a fost făcută de preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. Potrivit lui, PDM nu pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, transmite IPN.

Totodată, Dumitru Diacov spune că niciun partid politic sau bloc electoral nu va obţine majoritate în următorul legislativ. Din acest motiv, politicianul spune că după scrutin partidele pro-europene vor trebui să se aşeze la masa de negocieri pentru a continua cursul european al ţării. De asemenea, deputatul spune că PDM nu intenţionează să coalizeze cu PSRM după alegeri din motiv că Partidul Socialiştilor pledează pentru o altă direcţie – cea a Uniunii Euroasiatice.

Politicianul spune că cel mai probabil PDM va merge deschis în circumscripţii cu candidaţi pentru că ar fi neserios, dacă unii candidaţi ar avea viziuni care corespund cu cele ale Partidului Democrat, dar să pledeze ca independenţi. „Eu nu prea văd candidaţi care se vor prezenta ca persoane independente. Din câte ştiu eu că sunt identificate drept candidaturi, vor merge ca reprezentanţi ai PDM”, spune Dumitru Diacov. În opinia lui, majoritatea candidaţilor vor fi anexaţi la un partid sau altul, iar independenţi vor fi foarte puţini în următoarele alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite