Două zboruri către şi dinspre Istanbul au fost anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroport Chisinau FOTO Adevarul
Aeroport Chisinau FOTO Adevarul

Două zboruri către şi dinspre Istanbul au fost anulate din cauza evenimentelor politice din Turcia. Orarul celorlalte zboruri programate din Chişinău către Istanbul şi Antalya pentru sâmbătă, 16 iulie, deocamdată nu au suferit schimbări.

Reprezentanţii companiilor aeriene „Turkish Airlines” şi „Air Moldova”, care operează zboruri către Turcia, anunţă că pentru zborurile din seara zilei de sâmbătă nu sunt anunţate tergiversări sau anulări.

Reprezentantul companiei „Turkish Airlines”, Alexandru Bobrov, a declarat pentru IPN că pasagerii care au avut bilete la cursa anulată către Istanbul, de la ora 10.45, au fost transferaţi la cursa de seară, programată pentru ora 21.40. În caz de necesitate, persoanele vor fi cazate şi alimentate din contul companiei.

Purtătorul de cuvânt al operatorului naţional „Air Moldova”, Natalia Rogovschi, spune că nu a primit nicio specificare sau atenţionare din partea aeroportului turcesc Ataturk din Istanbul, ceea ce înseamnă că următoarele curse vor fi operate în regim obişnuit. Orarul nu va suferi modificări nici în cazul curselor spre litoralul turcesc.

Potrivit presei străine, cel puţin 42 de oameni au fost ucişi în urma unei tentative de lovitură de stat  în Turcia, în noaptea de sâmbătă. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău  îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în oraşele Ankara şi Istanbul să evite ieşirile în locuri publice, în special în cartierele administrative şi arterele principale de trafic rutier.

Prim-ministrul Pavel Filipa convocat o şedinţă de urgenţă a Guvernului pe marginea situaţiei din Turcia.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite