Două femei şi patru copii şi-au pierdut viaţa într-un incendiu devastator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru copii au murit în urma incendiului. FOTO dse.md
Patru copii au murit în urma incendiului. FOTO dse.md

Două femei de 28 şi 36 de ani şi patru copii de 6, 7, 9 şi 11 ani au murit noaptea trecută după ce casa în care se aflau a izbucnit în flăcări. Tragedia s-a întâmplat în satul Trinca din raionul Edineţ.

Incendiul a fost semnalat la ora 00:46 minute de către vecini. Trei echipe de pompieri şi trei autospeciale s-au deplasat la faţa locului şi au stins incendiul care a cuprins locuinţa de 100 de metri pătraţi. Ulterior au fost depistate corpurile carbonizate ale celor şase victime. Alte cinci persoane care se aflau în anexa auxiliară a casei au primit îngrijiri medicale, dar au refuzat spitalizarea, aflându-se în stare de şoc. Inspectorii Serviciului Situaţii Excepţionale urmează să stabilească circumstanţele şi cauza izbucnirii incendiului. 

În seara zilei de 30 ianuarie o altă femeie şi-a pierdut viaţa după ce s-ar fi intoxicat cu gaz. Se pare că într-un apartament situat pe strada Gheorghe Asachi din Capitală s-a produs o scurgere de gaze, fără a izbucni însă un incendiu. Din ultimele informaţii se cunoaşte că un bărbat de 26 de ani a fost transportat la spital aflându-se în stare de comă de gradul I şi II, pe când femeia de 59 de ani a fost găsită fără suflare în locuinţă. Pompierii susţin că în casă persista un miros puternic de gaz. Specialiştii urmează să investigheze circumstanţele producerii acestui incident şi cauza decesului.

În acest context, Serviciul Situaţii Excepţionale atenţionează despre pericolul nerespectării normelor de securitate la exploatarea echipamentelor cu gaz. Pompierii atenţionează cetăţenii să fie foarte atenţi cu sobele de încălzit, aparatele electrocasnice şi cele care reprezintă surse de căldură. Pe timp de noapte toate trebuie deconectate, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor.

incendiu satul trinca FOTO dse.md
incendiu satul trinca FOTO dse.md

FOTO Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite