Două drumuri naţionale vor fi reabilitate de o companie azeră, pentru 33,7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile date în lucru trebuie să fie gata până în 2016 Foto: Adevărul
Drumurile date în lucru trebuie să fie gata până în 2016 Foto: Adevărul

Timp de doi ani, compania Evrascon trebuie să facă reabilitarea şi reciclarea la rece a covorului rutier, reconstrucţia podurilor, demolarea şi construcţia podeţelor, construcţia sistemelor de colectare şi evacuare a apei, relocarea utilităţilor şi construcţia unui nou segment de drum.

Drumurile naţionale R1 Chişinău - Ungheni - Sculeni şi R33 Hânceşti - Lăpuşna - M1 intră în reparaţii. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a declarat că pentru reabilitarea celor două segmente de 22 şi, respectiv, 37 de kilometri, au fost alocaţi 33,7 milioane de euro dintr-o finanţare oferită de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)

„În doar câteva săptămâni, drumul naţional Chişinău-Ungheni-Sculeni va deveni un adevărat şantier de construcţie. Anterior, pe acest traseu au fost licitate trei segmente cu o lungime totală de 70 de km, iar astăzi am semnat pentru alte 22 de km. Pentru reabilitarea celor 92 km de drum vom valorifica, timp de doi ani, o investiţie ce se ridică la circa 75 de milioane de euro”, a declarat Vasile Botnari.

La licitaţia pentru selectarea companiilor care urmează să reabiliteze cele două tronsoane de drum au fost 14 participanţi, dintre care 10 au fost precalificaţi. Ulterior, pentru ambele contracte a fost selectată compania azeră Evrascon. Valoarea contractelor e de 15 milioane şi, respectiv, 18,7 milioane de euro. 

Lucrările propriu-zise de modernizare a acestor drumuri includ reabilitarea şi reciclarea la rece a covorului rutier, reconstrucţia podurilor, demolarea şi construcţia podeţelor, construcţia sistemelor de colectare şi evacuare a apei, relocarea utilităţilor şi construcţia unui nou segment de drum. 

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor pentru fiecare contract este de 24 de luni şi un an pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor sau perioada de garanţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite