Dosar penal pentru presiuni asupra unui martor în dosarul tentativei de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
plahotniuc captura video prime.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă pornirea urmăririi penale în cazul unor presiuni reclamate recent de către un martor în dosarul tentativei de asasinat a fostului lider PDM Vlad Plahotniuc.

Urmărirea penală a fost pornită de către procurori la sesizarea Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne. 

Aceasta a fost pornită în temeiul bănuielilor rezonabile privind comiterea infracţiunii de determinare la depunerea de declaraţii mincinoase, la formularea de concluzii false, precum şi comiterea infracţiunii de amestec în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală.

Obiectul cu care a fost sesizată PCCOCS a făcut şi subiectul ştirilor, în baza unei scrisori pe care martorul ar fi trimis-o presei, unde acesta menţionează că cel care încearcă nemijlocit să-l influenţeze este un factor de decizie al unei unităţi a Ministerului Afacerilor Interne. 

Amintim că, în septembrie curent, unele portaluri de ştiri au scris că asupra unui martor în dosarul tentativei de asasinare a lui Vlad Plahotniuc s-ar face presiuni pentru ca acesta să-şi schimbe mărturiile şi să afirme că, de fapt, ar fi vorba despre o înscenare, dar nu o tentativă de omor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite