Dorin Chirtoacă: Cei care au organizat complotul să nu se gândească să revină în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Dorin Chirtoacă a declarat azi că i s-a propus în 2010 să candideze la şefia Partidului Liberal
Primarul Dorin Chirtoacă a declarat azi că i s-a propus în 2010 să candideze la şefia Partidului Liberal

Edilul Capitalei a spus azi că liberalii din grupul de reformatori care recunosc că au greşit pot reveni în partid, însă cei care au organizat acţiunea din 12 aprilie sunt  excluşi pentru totdeauna.

„Cei care şi-au dat seama că au greşit sunt bineveniţi să revină, iar cei care au organizat complotul nici nu trebuie să se gândească la revenire“, a comentat prim-vicepreşedintele liberalilor, primarul Dorin Chirtoacă, situaţia din partid. 

Edilul a mai spus azi că Mihai Ghimpu i-ar fi propus să candideze la poziţia de preşedinte al Partidului Liberal încă de acum trei ani, însă a refuzat din pricina activităţii pe care o desfăşoară la primărie, relevă IPN. 

„Cei care sunt cu schimbările în partid şi folosesc numele Chirtoacă–preşedinte nu fac altceva decât să bage un cuţit în spate partidului şi, respectiv, preşedintelui. Fac asta într-un mod obraznic şi pentru a-şi acoperi propriile ilegalităţi”, a mai susţinut acesta.

El a mai spus că nu există niciun motiv pentru a schimba preşedintele partidului şi că Mihai Ghimpu trebuie să îşi exercite în continuare mandatul, cel puţin până la congresul din 2014. „Faptul că dânsul nu se exprimă întotdeauna în cel mai reuşit mod nu ar trebui să prevaleze. Prin conţinut dânsul promovează lucruri corecte, conţinutul e mai important decât forma de exprimare”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Pe 12 aprilie, un grup de şapte deputaţi liberali şi mai mulţi preşedinţi de filiale ale PL au anunţat crearea Consiliului de reformare a PL, solicitând înlocuirea lui Mihai Ghimpu la conducerea partidului cu Dorin Chirtoacă. În ziua următoare, cinci deputaţi din cei şapte au fost excluşi din partid de către Consiliul republican al formaţiunii.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite