Doi poliţişti din Orhei, reţinuţi pentru corupere pasivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei au fost reţinuţi miercuri, 1 februarie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Aceştia sunt bănuiţi de corupere pasivă.

Cazul a fost documentat în baza unui denunţ parvenit la adresa CNA. Potrivit denunţătorului, oamenii legii ar fi pretins şi primit 5.000 de lei, pentru o decizie favorabilă pe materialele unui accident rutier şi pentru a influenţa medicul legist, în vederea emiterii unui raport corespunzător de constatare medico-legală.

În după-amiaza zilei de miercuri, cei doi au fost prinşi în flagrant delict. Suspecţii au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi şi reţinuţi pe un termen de 72 de ore.

Pentru acest gen de infracţiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la cinci la zece ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la şapte la zece ani, informează serviciul de presă al CNA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite