Doi consilieri juridici din Chişinău au fost săltaţi de ofiţerii CNA, pentru o mită de 200 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi au pretins mita pentru eliberarea unui certificat privind executarea unei pedepse prin muncă neremunerată în folosul comunităţii şi pentru nedepunerea recursului în instanţă, în legătură cu înlocuirea unei pedepse cu închisoarea.

Şeful unui birou de probaţiune din Chişinău şi un consilier de-al său au ajuns pe mâinile ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), după ce-au fost prinşi în flagrant, în timp ce primeau 200 de euro de la o persoană în vederea eliberării unei adeverinţe privind executarea unei pedepse prin muncă neremunerată în folosul comunităţii şi pentru nedepunerea recursului în instanţă, în legătură cu înlocuirea pedepsei cu închisoarea.

Potrivit ofiţerilor Anticorupţie, înaintea organizării flagrantului, cei doi suspecţi au mai primit o şpagă de 100 de dolari. Acum ambii făptaşi sunt reţinuţi pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, fiecare dintre ei riscă 10 ani de puşcărie, o amendă de până la 320.000 de lei şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de până la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite