Doi bărbaţi din Bălţi, cercetaţi penal pentru activitatea unui schimb valutar clandestin. Prejudiciul preliminar estimat se ridică la 2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţii, cercetează faptele ilegale a doi bărbaţi care asigurau schimbul valutar, fără eliberarea bonurilor fiscale, a unor sume impunătoare de bani proveniţi din contrabandă cu produse cerealiere.

Schimbul valutar improvizat era localizat într-un apartament din Bălţi, cu acceptarea doar a clienţilor fideli sau a celor prezentaţi prin recomandare. Majoritatea acestor clienţi sunt fondatori şi administratori de companii, iar banii convertiţi provin din acţiuni de scoatere din ţară, prin contrabandă, a produselor cerealiere în România şi Ucraina, fără plata impozitelor obligatorii.

Urmare a documentării activităţii acestora, începând din noiembrie 2021, oamenii legii au desfăşurat percheziţii şi au ridicat mijloace băneşti (valută naţională şi valută străină) în valoare de aproximativ două milioane lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite