Dodon: Instituirea unui lockdown este contraproductivă, ar duce la consecinţe şi mai grave sociale şi economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, în continuare se opune iniţiativei preşedintelui Maia Sandu privind instituirea unui lockdown în Republica Moldova, cu scopul de a reduce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Igor Dodon consideră că închiderea economiei va duce la consecinţe şi mai grave.

„Instituirea unui lockdown total cu blocarea tuturor activităţilor economice, închiderea pieţelor şi centrelor comerciale, ar conduce la consecinţe şi mai grave sociale şi economice, nu ţine cont de opinia cetăţenilor şi este contraproductivă, mai ales în preajma campaniei agricole de primăvară”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Dodon a reiterat disponibilitatea fracţiunii parlamentare a PSRM de a acorda tot sprijinul necesar în vederea depăşirii situaţiei de criză.

„Am stabilit că vom continua eforturile în vederea formării unui guvern funcţional, care să poată cu adevărat stabiliza şi scoate ţara din criză, să asigure vaccinarea cât mai completă şi rapidă a cetăţenilor”, a mai spus Dodon.

Amintim că preşedintele Maia Sandu a anunţat sâmbătă, 13 martie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că propune Guvernului şi Parlamentului instituirea stării de urgenţă în sănătate publică, pe un termen de două săptămâni, după ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant în ultimele zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite