Dodon, gata să cunoască noua conducere din Transnistria: Până la vizita de la Moscova vreau să fac o vizită la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele nou-ales al ţării, Igor Dodon, a declarat vineri, 9 decembrie, în cadrul emisiunii „Accent personal” de la AccentTV, că deplasarea la Moscova rămâne prima vizită oficială în afara ţării îndată după validarea mandatului, însă în ultimul moment a decis că ar fi bine ca mai întâi să aibă o întrevedere la Tiraspol cu noua conducere a regiunii.

„Eu cred că îndată după inaugurare voi face o vizită la Tiraspol. Până la vizită externă oficială, care va fi la Moscova, aş vrea foarte mult să plec la Tiraspol. Ei în această duminică au alegeri. Consider că ar fi foarte important să avem o întrevedere la Tiraspol. 

Eu înţeleg că ei au o altă viziune, cel puţin aşa declară că doresc independenţa şi să devină subiect al Federaţiei Ruse, dar noi avem viziunea noastră, pe care am spus-o de multe ori. Cred că avem un stat unitar, că Transnistria a fost, este şi va fi parte a Moldovei. În pofida faptului că avem viziuni diferite, asta nu trebuie să ne încurce să ne întâlnim şi să discutăm. 

Înţeleg că nu e uşor, nu am ambiţii de genul că îndată vom soluţiona toate probleme, dar cel puţin să ne facem cunoştinţă cu noua conducere, deoarece la nivel de şefi de stat asta nimeni demult nu a mai făcut-o. Reintegrarea ţării este unul din scopurile primordiale ale mandatului meu de preşedinte”, a menţionat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite