Dodon: Fac un apel la calm, neutralitate politică şi înţelepciune în această situaţie deosebit de complicată la frontiera Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon
Igor Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon s-a adresat către cetăţeni joi, 24 februarie, în contextul războiului început de Rusia împotriva Ucrainei. Dodon a făcut „un apel la calm, neutralitate politică şi înţelepciune în această situaţie deosebit de complicată la frontiera Republicii Moldova.”

„Înţeleg foarte bine că în aceste momente societatea se poate panica şi că oamenii au nevoie de nişte repere clare din partea guvernării: cum să procedeze, la ce să se aştepte, cât de siguri pot fi de propria lor securitate, sub toate aspectele, şi dacă vor primi sprijinul necesar. Sper că aceste repere şi asigurări vor fi oferite”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

El consideră că „ceea ce se întâmplă la vecini reprezintă o lecţie importantă şi pentru noi.” 

„În toate deciziile politice, nu trebuie să ratăm oportunitatea de a ajunge la un compromis pe calea negocierilor, pe calea dialogului, pentru a evita orice provocări şi a diminua orice risc de tensiune militară în spaţiul ţării noastre”, a spus Dodon.

Potrivit lui, Moldova are nevoie de pace. 

„Haideţi să ne unim în jurul acestui scop. Haideţi să îndemnăm şi să ajutăm autorităţile să facă tot posibilul pentru aceasta – să dea dovadă de înţelepciune, să asigure tot necesarul pentru societate, să nu implice ţara în iureşul confruntărilor geopolitice. Moldovenii trebuie să prietenească cu toţi, aceasta este trăsătura noastră deosebită, capacitatea noastră, avantajul nostru! Iar vecinilor noştri le dorim restabilirea cât mai rapidă a păcii!”, a mai adăugat Dodon.

Republica MoldovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite