Directorul AGEPI, exclus din Comisia pentru decernarea Premiului Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Directorul general al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Lilia Bolocan, a fost exclusă din componenţa Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost a aprobat luni, 1 iulie, la şedinţa cabinetului de miniştri, transmite IPN.

Conform hotărârii, componenţa Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional a fost completată cu noi membri – Otilia Dandara, doctor habilitat, profesor universitar, Virgiliu Mărgineanu, director general OWH STUDIO, precum şi Sergiu Mustaţă, doctor, profesor universitar.

Ministrul Educaţiei, culturii şi cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a declarat în cadrul şedinţei că proiectul vine şi în contextul învestirii noului Guvern.

În redacţia anterioară, Comisia era formată din 13 membri, însă nu se respecta o prevedere din regulament, care spune că această comisie se constituie cu respectarea principiului de proporţionalitate a autorităţilor publice centrale, a mediului academic şi a societăţii civile. Astfel, s-a decis ca acest principiul să fie respectat şi să mai fie incluşi profesionişti din domeniu.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite