Dionis Cenuşă: Scurgerea conversaţiei dintre Tănase şi Platon este o răzbunare. Nu se va termina doar cu demisia de onoare a ministrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Analistul politic Dionis Cenuşă consideră că apariţia în mass-media de la Chişinău a conversaţiei telefonice dintre fostul deputat Veaceslav Platon şi ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, este o formă de răzbunare împotriva ministrului pentru intenţiile sale de a reforma domeniul respectiv.

Dionis Cenuşă a subliniat că acţiunile de răzbunare ar putea continua chiar şi după demisia de onoare a ministrului.

El a menţionat că demisiile de onoare sunt o raritate în Moldova, dar din acest motiv nu trebuie considerate acte de eroism.

„Decizia lui Tănase de a parasi funcţia demonstrează că respectiva convorbire cu Platon a fost reală (deşi existenţa unor montaje nu trebuie exclusă). Aşadar, Tănase practic recunoaşte public că în timp ce era la sefia Curţii Constituţionale comunica, pe tonalitate prietenoasă, cu persoane bănuite de scheme gri în sistemul bancar”, a afirmat Cenuşă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit expertului, este interesant că în anunţul despre demisia de onoare, ministrul Tănase vorbeşte despre valorile europene. 

„Este oare o demisie de onoare o valoare europeană sau, totuşi, în acest fel Tănase îşi cere scuze, în mod voalat, de la europeni, inclusiv de la Pirkka Tapiola sau Dirk Schuebel”, se întreabă analistul politic.

În opinia sa, este necesară o anchetă pe acest caz pentru a identifica ce fel de legături erau între Tănase, aflat la şefia Curţii Constituţionale, şi Platon, cunoscut pentru operaţiuni dubioase în sistemul bancar. 

„Dacă a existat trafic de influenţă, atunci acest lucru trebuie investigat şi sancţiuni trebuie să urmeze, proporţionale şi strict conforme cu legislaţia în vigoare”, a explicat Cenuşă

Ministrul Justiţiei din Republica Moldova, Alexandru Tănase, şi-a anunţat, duminică dimineaţă, demisia, prin intermediul unei postări pe Facebook, în urma scandalului vizavi de interceptarea unei discuţii telefonice pe care ar fi avut-o cu Veaceslav Platon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite