Dinozaurii reînvie în mâinile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci elevi de la liceele „Gheoghe Asachi" şi „Mircea Eliade" din Chişinău s-au întrecut la modelarea noilor puzzle-uri de la „Adevărul".

Bătălia s-a dat la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală din Chişinău, în sala unde sunt expuse fosile de animale preistorice. Inspiraţi de atmosferă şi de dorinţa de a învinge, elevii din clasa a VI-a s-au luat la întrecere. Pe tot parcursul competiţiei, copiii au fost susţinuţi de colegii de clasă şi de profesoara de limba română, Mariana Pârţac.

Cel mai iscusit la confecţionarea puzzle-urilor s-a dovedit Mihai Pârţac, elev la Liceul „Mircea Eliade". Băiatul a asamblat un mamut în mai puţin de zece minute. „Sunt pasionat de modelarea avioanelor aşa că m-am descurcat uşor cu puzzle-ul. Mi-au fost de ajutor şi instrucţiunile anexate", a spus câştigătorul.


Mihai a fost urmat de două fete, Cătălina Vornic şi Adriana Bargan, ambele eleve la Liceul „Gheorghe Asachi".
Profesoara le-a promis participanţilor la concurs câte o notă de zece la română. „Este o metodă plăcută de a petrece timpul alături de copii, căci e o activitate în care se pot implica şi părinţii", a menţionat Mariana Pârţac.

La final, toți copiii au primit în dar de la „Adevărul" dinozaurii pe care i-au confecţionat.

Zece puzzle-uri 3D

Noua colecţie „Adevărul" de dinozauri 3D, dedicată copiilor şi părinţilor, va apărea în fiecare marţi, începând cu 22 mai. Timp de zece săptămâni, puteți cumpăra cele zece puzzle-uri la toate chioşcurile de presă din țară, numai împreună cu ziarul nostru, la prețul de 39 de lei. Veţi avea astfel posibilitatea să descoperiţi secretele unor specii dispărute care au fascinat generaţii întregi. Impresionanta colecţie include machetele celor mai reprezentativi dinozauri din istorie: Styracozaurul, T-Rex, Brahicozaurul, Plesiozaurul, Pteranodonul, Stegozaurul, Spinozaurul, Velociraptorul, Triceratopsul şi Mamutul.

Dinozaurii au apărut pe planeta noastră cu aproximativ 220 de milioane de ani în urmă, la sfârșitul perioadei triasice, și au dominat ecosistemele terestre timp de 160 de milioane de ani. La sfârșitul perioadei cretacicului, acum circa 65 de milioane de ani, dinozaurii au suferit o extincție catastrofală cauzată de schimbarea temperaturii globale și de impactul Pământului cu un meteorit uriaș, care a încheiat nu numai perioada de dominare a acestor animale, dar și existența lor. Păsările moderne sunt considerate descendente directe ale dinozaurilor de tip theropod din familia răpitorilor.

Sfaturi și curiozități

Fiecare număr din colecție conține, în afară de puzzle, o broșură în care puteți găsi instrucțiuni pentru asamblare, informații și curiozități despre dinozaurul respectiv. Sfat: când asamblaţi macheta, ungeţi-le cu clei, ca să reziste cât mai mult timp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite