Din 1 septembrie, moldovenii care revin acasă din ţările incluse în zona verde nu vor mai fi obligaţi să stea în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
border.gov.md

Premierul Ion Chicu a anunţat vineri, 21 august, după şedinţa Comisiei Naţionale pentru Sănătate Publică, despre faptul că cetăţenii R. Moldova care revin acasă din ţările incluse de autorităţile de la Chişinău în „zona verde” nu vor mai fi obligaţi să stea 14 zile în autoizolare, începând cu 1 septembrie curent.

Ion Chicu a precizat că Ministerul Sănătăţii va actualiza săptămânal lista ţărilor din „zona verde” şi „zona roşie”, în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare stat şi numărul de persoane infectate raportate la 1.000 de locuitori.

 

Până la ora actuală, în R. Moldova au fost raportate 32.484 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 929, dintre care 32 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 58 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 22.673 de persoane, 534 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 35 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 3.281 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 825, asistenţi medicali - 1.477, personal auxiliar - 358, infirmiei - 621. În total, 2.683 de lucrători medicali au fost trataţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite