Dialog la Guvern cu un investitor german privind crearea a 1.500 de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania germană Coroplast intenţionează să creeze, în următorii ani, în jurul a 1500 de locuri de muncă în Moldova. Valoarea planificată a investiţiilor este de aproximativ 10 milioane de euro. Prim-ministrul Pavel Filip a discutat marţi, 26 iulie, măsurile promovate de Guvern privind susţinerea mediului de afaceri cu reprezentanţii companiei germane, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, premierul a vorbit despre paşii următori pentru îmbunătăţirea în continuare a mediului de afaceri şi facilitarea investiţiilor străine în Moldova. „Suntem conştienţi că pentru a fi o ţară dezvoltată economic trebuie să atragem investiţii, iar pentru aceasta trebuie să fim atractivi”, a spus Pavel Filip.

Investitorii germani au menţionat că în urma analizei pieţelor şi a cadrului normativ de reglementare a activităţii de întreprinzător din statele din Europa de Est compania a găsit Moldova atractivă pentru investiţii.

La prima etapă investitorii germani sunt axaţi pe realizarea proiectului investiţional în Căuşeni. Se preconizează construcţia unei hale cu o suprafaţa totală de aproximativ 8500 de metri pătraţi pentru producerea de cablaje şi injecţie din mase plastice. Coroplast are drept scop livrarea produselor către producătorii de cablaje din Moldova şi de peste hotare. Sectorul dat în Republica Moldova este cel mai dinamic unde sunt ocupaţi peste 7 mii de angajaţi.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite