Dezbaterile din turul doi pentru Chişinău, desfăşurate cu un singur candidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă faptul că dezbaterile nu i-a adus faţă în faţă pe cei doi candidaţi, acestea s-au caracterizat prin acuzaţii referitoare la trecut FOTO: radiocluj.ro
Pe lângă faptul că dezbaterile nu i-a adus faţă în faţă pe cei doi candidaţi, acestea s-au caracterizat prin acuzaţii referitoare la trecut FOTO: radiocluj.ro

Campania electorală pentru turul doi al alegerilor locale pentru primăria municipiului Chişinău s-a încheiat fără ca cei doi candidaţi pentru această funcţie să se întâlnească faţă în faţă. Deşi şi Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi au fost invitaţi la dezbateri la mai multe posturi TV, invitaţia a fost onorată doar de primarul degrevat al capitalei, în timp ce în locul lui Greaceanîi s-a prezentat deputatul socialist Ion Ceban.

Iniţial, atât Chirtoacă, cât şi Greceanâi au încercat să se atragă unul pe celălalt în diferite locuri publice în care-şi doreau să organizeze dezbateri în prezenţa susţinătorilor ambelor tabere, însă ambii şi-au refuzat invitaţiile, acuzându-se reciproc că nu contracandidatul este cel care le face agenda. Astfel soluţia potrivită în acest caz era să se se întâlnească pe teren neutru la diferite posturi TV. Zinaida Greceanâi, totuşi, a mers singură la diferite emisiuni, lăsându-l pe Dorin Chirtoacă să se confrunte cu Ion Ceban. Dezbaterile dintre cei doi s-au caracterizat prin acuzaţii reciproce pe diferite teme, Cebanu încercând în general să exploateze punctele slabe din cei opt ani de mandat ai lui Chirtoacă în fruntea primăriei, în timp ce Chirtoacă i-a tot amintit de acţiunile făcute în trecut de Zinaida Greceanâi, în special declaraţiile din aprilie 2009 în care ameninţa tinerii care participau la proteste că se va trage în ei dacă vor continua să iasă în stradă. În acelaşi timp, în timpul dezbaterilor, can  didatul liberalilor a încercat să-l ignore pe Ceban, explicând că nu vede de ce ar trebui să-l ia în considerare şi să ţină cont de declaraţiile lui, dat fiind faptul că nu el este cel care candidează la primărie şi nu pe el îl vor putea alege locuitorii municipiului.

În timpul ultimei dezbateri de aseară de la postul de televiziune Pro TV, atât Chirtoacă, cât şi prezentatoarea a încercat să-l determine pe Ceban să vorbească măcar de această dată de planurile pe care le are Zinaida Greceanâi pentru capitală, însă nu a fost posibil ca dezbaterea să fie scoasă din zona acuzaţiilor referitoare la trecut.
 
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite