Detalii despre cazul judecătorului de la Curtea de Apel Bălţi, care a fost reţinut pentru îmbogăţire ilicită VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
judecator ciocan instanta . foto unsplash

Procuratura Anticorupţie a oferit detalii despre cazul judecătorului Alexandru Gheorghieş, de la Curtea de Apel Bălţi, care a fost reţinut marţi, 16 noiembrie. Procuratura Anticorupţie a comunciat că au fost efectuate în total 7 percheziţii.

În urma acţiunilor de urmărire penală, magistratul şi încă două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi, urmând să fie puşi sub învinuire cu înaintarea învinuirii în săvârşirea infracţiunii încriminate.

Totodată, menţionăm că complicii au depus declaraţii şi cooperează cu procurorii, indicând asupra faptelor imputate magistratului de îmbogăţire ilicită.

Percheziţiile au fost efectuate la mai multe locaţii printre care la biroul de serviciu, domiciliul şi la automobilul care se află în folosinţa magistratului.

În urma operaţiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace băneşti în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) şi valută naţională, a căror provenienţă magistratul nu a putut justifica şi două cartuşe pentru armă de vânătoare cu ţeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei şi muniţiilor conform legislaţiei în vigoare şi actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, înregistrări video din cadrul mai multor instituţii, documente în original, contracte, recipise, care au importanţă pentru cauza penală.

Drept urmare, magistratul şi încă o persoană bănuită în cadrul cauzei penale au fost reţinute şi plasate în izolator pe un termen de 72 de ore.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite