Deputatul Vasile Bolea cere investigarea acţiunilor Maiei Sandu de pe vremea când era ministru al Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bolea FOTO IPN
Vasile Bolea FOTO IPN

Deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Vasile Bolea, va depune un denunţ la Procuratură, cu solicitarea să investigheze acţiunile preşedintei Maia Sandu de pe vremea când era ministru al Educaţiei. Atunci, a concediat un subaltern, care, prin hotărâre judecătorească, a fost repus în funcţie, iar statul i-a fi achitat o indemnizaţie de circa 140 de mii de lei, transmite IPN.

Socialistul afirmă că acest caz este asemănător cu cel al procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care este învinuit de faptul că a dispus acordarea unei indemnizaţii de concediere unui procuror cercetat penal.

Într-un briefing de presă, Vasile Bolea, a declarat că sunt aplicate duble standarde. Procurorul general suspendat este acuzat de abuz de serviciu pe motiv că a acordat recompensă nejustificată unui procuror care şi-a depus demisia şi pe acest capăt de acuzare dosarul a fost trimis deja în instanţă. Chiar dacă suma respectivă a fost întoarsă de acel procuror. În cazul Maiei Sandu nu au fost iniţiate acţiuni similare, deşi, pe vremea când era ministru al educaţiei, a eliberat din funcţie, cu încălcarea legislaţiei, un şef de direcţie. Ultimul a mers în instanţă, unde a demonstrat că s-a comis un abuz. Prin hotărâre judecătorească, Ministerul a fost obligat să-i achite şefului de direcţie o sumă de circa 140 de mii de lei.

Deputatul precizează că se adresează Procuraturii „deoarece în această speţă statul a fost păgubit cu sute de mii de lei, lucru dovedit prin hotărârile instanţei, inclusiv a instanţei de apel şi Curtea Supremă de Justiţie”.

Preşedinţia nu a oferit deocamdată comentarii legate de pretinsa încălcare a legislaţiei pe care o invocă deputatul BCS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite