Deputatul liberal-democrat Nicolae Juravschi este acuzat că şi-ar fi tăinuit averile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Naţională de Integritate îl bănuieşte pe liberalul-democrat Nicolae Juravschi, care deţine şi funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic, că şi-a tăinuit intenţionat 76 de loturi, un BMW X5 şi ca ar fi "uitat" de mai multe conturi bancare şi cote părţ la trei întreprinderi.

"Comisia a constatat că Juravschi nu a indicat în declaraţia cu privire la venituri şi proprietatea pentru anul 2012. Este vorba despre 76 de loturi de terenuri, două unităţi de transport, trei conturi bancare şi 529 de acţiuni de la o societate comercială. De asemenea, nu a indicat capitalul social la cinci societăţi cu răspundere limitată", a menţionat vicepreşedintele CNI, Victor Strătilă, citat de Publika TV.

Comisia Naţională de Integritate a remis actul de constatare Procuraturii Generale. "Procuratura Generală a dispus efectuarea unui control în circumstanţele în care se confirmă sau se constată bănuiala rezonabilă de săvârşire a infracţiunii prevăzute de articolul 352 din Codul Penal. Va solicita Parlamentului acordul pentru urmărirea penală în privinţa deputatului Juravschi Nicolae", a declarat procurorul Viorel Morari pentru acelaşi post de televiziune

Nicolae Juravschi nu se consideră vinovat. "Nu am dat declaraţie pentru fiecare parcelă, per total am declarat că sunt 18 hectare, care sunt procurate pentru ca Federaţia de golf să facem un teren de golf. BMW X5 din 2007 este pe mandat, pe împrumut. Consider că este o încercare de intimidare, care consider că nu este prea reuşită, dar până la urmă Procuratură să se clarifice", a declarat deputatul PLDM pentru Publika TV.

Dacă va fi găsit vinovat, Juravschi riscă o amendă de până la 12.000 de lei sau un an de închisoare cu interzicerea anumitor activităţi pe un termen de până la cinci ani.

Anterior, un alt liberal-democrat, Vladimir Hotineanu, a intrat în vizorul CNI pentru că nu ar fi declarat că este fondatorul unei firme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite