Deputatul comunist Mihail Poleanschi a intrat în vizorul Comisiei Naţionale de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că deputatul comunist Mihail Poleanschi a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor deţinând funcţia de administrator al unei societăţi comerciale concomitent cu cea de deputat.

În urma unui control, CNI a stabilit că deputatul comunist nu a demisionat din funcţia de administrator al SRL Media Alternativ, societate pe care a fondat-o în anul 2010, fapt incopatibil cu mandatul de deputat, scrie anticoruptie.md.

Prin urmare, dacă actul de constatare al CNI cu privire la încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor va rămâne definitiv, acesta va fi remis Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului, în vederea încetării calităţii sale de deputat.

Potrivit declaraţiei de interese personale, Poleanschi deţine la firmă o cotă de participare de peste 68.00 de lei. Compania îşi are sediul într-un apartament de 53 de metri pătraţi, înregistrat la Cadastru pe numele unei rude de-a deputatului, cel mai probabil mama acestuia.

La aceeaşi adresă îşi au sediul şi alte două organizaţii neguvernamentale - „Moldova tânără“ şi „Urmaşii biruinţei“,  fondate de  Poleanschi şi care se regăsesc în declaraţia de venit şi interese a deputatului.

Mihail Poleanschi  a declarat un venit  de puţin peste 200 mii de lei în 2013, bani proveniţi din salariul de deputat şi cel al soţiei sale. Potrivit declaraţiei de venit, acesta are un trai modest, nu deţine nicio locuinţă sau maşină.

Acesta este al doilea act de constatare adoptat de către Comisia Naţională de Integritate în privinţa comunistului Poleanschi. La 27 martie, CNI a clasat cauza reieşind din lipsa încălcării regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite