Deputaţii socialişti contestă majorarea tarifelor la resursele energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceban a anunţat că partidul pe care îl reprezintă intenţionează să
 organizeze acţiuni de protest de amploare şi să picheteze instituţiile 
publice din ţară, cerând anularea deciziilor ANRE. FOTO: Arhiva Adevărul
Ceban a anunţat că partidul pe care îl reprezintă intenţionează să organizeze acţiuni de protest de amploare şi să picheteze instituţiile publice din ţară, cerând anularea deciziilor ANRE. FOTO: Arhiva Adevărul

Deputaţii socialişti se pregătesc să acţioneze în judecată deciziile Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică, din 18 iulie, prin care a admis majorarea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, transmite IPN.

În acest scop, deputaţii PSRM, Ion Ceban şi Vasile Bolea, au depus o cerere prealabilă la ANRE, iar, dacă instituţia nu va da curs acesteia în termen de 30 de zile, autorii sesizării se vor adresa în instanţa de judecată, conform Legii cu privire la contenciosul administrativ,

Ion Ceban susţine că deciziile contestate au fost adoptate cu încălcarea legislaţiei în vigoare. „ANRE nu a publicat proiectele de decizie cu 30 de zile înainte de adoptarea lor, aşa cum o cere legea. Cerem categoric ca aceste decizii să fie anulate. Dacă ANRE nu-şi va anula deciziile din proprie iniţiativă, vom cere în instanţă ca aceasta să compenseze din propriul buzunar prejudiciul cauzat cetăţenilor”, a declarat autorul contestaţiei.

Ceban a mai comunicat că partidul pe care îl reprezintă intenţionează să organizeze acţiuni de protest de amploare şi să picheteze instituţiile publice din ţară, cerând anularea deciziilor ANRE. „Nu vom tolera în continuare această situaţie, când hoţii se bagă în buzunarul cetăţenilor şi aşa săraci”, a declarat deputatul socialist.

Pe data de 18 iulie 2015, ANRE a aprobat creşterea tarifelor cu circa 40% pentru energia electrică şi cu 15% pentru gazele naturale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite