Democraţia Acasă şi AUR, avertizate de CEC după examinarea rapoartelor financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEC Moldova

Partidul Politic Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) s-a ales cu o avertizare pentru reflectarea incorectă a donaţiilor, iar Partidul Politic „Democraţia Acasă” a fost avertizat pentru neînlăturarea neconformităţilor în raportul privind finanţarea campaniei electorale, la situaţia din 9 iulie. O hotărâre în acest sens a fost luată de Comisia Electorală Centrală după reluarea şedinţei din 17 iulie, transmite IPN.

Potrivit preşedintelui CEC şi raportorului Dorin Cimil, în cazul AUR, în urma examinării rapoartelor financiare, s-a constatat că o persoană fizică din Republica Moldova a donat, pe 14 iunie şi 5 iulie, sume de bani care depăşesc cu 22,8 mii lei plafonul donaţiilor în numerar. La care, reprezentanţii AUR a răspuns că este vorba o eroare tehnică, deoarece au făcut donaţii două persoane cu acelaşi nume şi au prezentat acte confirmative în acest sens.

Examinând actele, Comisia a constatat existenţa unei erori tehnice la transferul informaţiei în raportul privind finanţarea campaniei electorale la situaţia din 9 iulie 2021, cauzată de numele comun al donatorilor şi a avertizat AUR pentru reflectarea incorectă a donaţiilor.

În aceeaşi şedinţă, CEC a luat act de informaţiile din rapoartele privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 prezentate la situaţia din 9 iulie curent, ale celorlalţi concurenţi electorali. Comisia a decis să transmită către Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din ţară pentru verificarea surselor de provenienţă a donaţiilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite