Delegaţia moldovenească în CUC semnalează deplasarea neautorizată a tehnicii militare în Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că în această dimineaţă, 14 iunie, pe traseul Tiraspol – Râbniţa, direcţia Grigoriopol – Dubăsari, au fost fixate trei coloane cu tehnică militară auto şi blindată (posibil ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse), ce se deplasau însoţite de automobilele speciale ale structurilor neconstituţionale de miliţie.

Într-un comunicat de presă al Biroului pentru Politici de Integrare, citat de IPN, se spune că, fiind solicitat răspunsul celorlalte componente CUC asupra deplasării coloanelor militare, componenta regiunii transnistrene a specificat că toată tehnica militară a Tiraspolului se află în locurile de dislocare permanentă şi nu circulă prin zona de securitate. Reprezentanţii Federaţiei Ruse a informat că se va documenta pe cazul dat şi va informa CUC la următoarea şedinţă, care va avea loc pe 21 iunie.

La insistenţa părţii moldoveneşti din cadrul Comandamentului Militar Întrunit, grupul observatorilor militari din Republica Moldova, Federaţia Rusă, Ucraina şi regiunea transnistreană au început deplasarea pe traseul în cauză pentru a fixa încălcarea regimului Zonei de Securitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite