Delegaţia moldovenească din Comisia Unificată de Control acuză Tiraspolul de blocarea circulaţiei peste Nistru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chişinăul şi Tiraspolul au adresat acuzaţii reciproce că se recurge la acţiuni unilaterale contraproductive şi care pot duce la destabilizarea situaţiei pe Nistru.

Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control susţine că Tiraspolul pune bariere suplimentare în circulaţia oamenilor peste Nistru. În acelaşi timp, administraţia de la Tiraspol susţine că autorităţile de la Chişinău au început a cerceta penal reprezentanţii conducerii transnistrene, transmite IPN.

Membrii delegaţiei moldoveneşti menţionează că încă din iarnă Tiraspolul a introdus modificări în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor şi de atunci au început blocările de circulaţie pentru mai mulţi locuitori din partea dreaptă a Nistrului. De asemenea, din iarnă şi până acum a fost blocată circulaţia pentru nouă reprezentanţi ai organelor de drept ce se subordonează Chişinăului.

Delegaţia moldovenească se adresează către cea transnistreană să nu mai admită astfel de încălcări pentru a diminua riscul destabilizării situaţiei din regiune.

Pe de altă parte, Tiraspolul acuză Chişinăul de acţiuni contraproductive, deoarece autorităţile moldoveneşti au intentat un dosar penal pe numele şefului administraţiei din Dubăsari. Într-o scrisoare adresată viceprim-ministrului pentru reintegrare, Eugen Carpov, se menţionează că încercările de a trage la răspundere penală reprezentanţii administraţiei din stânga Nistrului nu contribuie la găsirea soluţiilor pentru conflictul transnistrean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite