De săptămâna viitoare, vremea se încălzeşte în R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

De săptămâna viitoare, în Republica Moldova vremea se încălzeşte treptat, a declarat pentru IPN Ghennadii Roşca, şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Valorile termice înregistrate în aceste zile sunt sub normă.

„Republica Moldova este amplasată pe un teritoriu influenţat din mai multe direcţii, de aceea se atestă atât vreme caldă, cât şi vreme rece. În ultima perioadă s-a înregistrat mai mult vreme rece deoarece am fost sub influenţa unor mase de aer de origine polară, respectiv, temperaturile au fost mai scăzute decât în mod normal”, a explicat Ghennadii Roşca.

Odată cu trecerea masei de aer rece, temperaturile revin la normalitate şi chiar se aşteaptă o creştere de temperatură peste normă, sub influenţa maselor de aer de origine sudică.

În următoarele trei zile va mai fi vreme răcoroasă, uşor sub limita normală. De luni temperatura va creşte la +6 grade ziua, continuând tendinţa de creştere pe parcursul săptămânii.

Noaptea, temperaturile se vor menţine negative şi următoarea săptămână, dar treptat, din data de 23-24 martie, acestea vor înregistra valori de 0 grade Celsius, cu tendinţă de creştere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite