De la începutul anului datoria statului a crescut cu 1,49 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datoria de stat externă a crescut de la începutul anului cu 43 de milioane de dolari
Datoria de stat externă a crescut de la începutul anului cu 43 de milioane de dolari

La finele lunii noiembrie 2012, soldul datoriei de stat a Republicii Moldova a ajuns la 20,7 miliarde de lei, în creştere cu peste 230 de milioane de lei, faţă de luna octombrie, arată un raport al Ministerului Finanţelor.

Documentul atestă o creştere a datoriei de stat externe cu circa 1,2 miliarde de lei, care a ajuns la 14,58 miliarde de lei. Din raport rezultă că saltul datoriei externe este şi rezultatul deprecierii leului faţă de dolar. Astfel, calculată în moneda americană, datoria externă de stat a crescut de la începutul anului cu doar 43 milioane de dolari, până la 1.177,7 milioane de dolari.

PESTE ŞASE MILIARDE DE LEI, ÎMPRUMUTURI INTERNE

În acelaşi timp, datoria de stat internă s-a majorat cu 294 de milioane de lei, apropiindu-se de 6,2 miliarde de lei. Pentru deservirea acesteia de la începutul acestui an Guvernul a cheltuit circa 463 milioane de lei.
Totodată pentru achitarea datoriei de stat externe în 11 luni ale anului 2012 au fost utilizate 737 de milioane de lei, dintre care 159 milioane de lei pentru deservirea acesteia, iar pentru rambursare sumei principale 578 de milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite