De ce se tergiversează dosarul furtului miliardului? Răspunsul procurorului general, Eduard Harunjen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general, Eduard Harunjen, neagă informaţiile că oamenii legii ar tergiversa ancheta privind frauda bancară din R. Moldova. În cadrul audierii raportului de activitate al Procuraturii Generale pentru anul 2017, de către Comisia juridică, numiri şi imunităţi şi Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică, Harunjen a declarat că investigarea fraudei bancare este un proces continuu.

„Nu se tărăgănează niciun caz ce ţine de domeniul de activitate al Procuraturii şi spun acest lucru cu toată responsabilitatea şi aş fi bucuros dacă cineva m-ar contrazice”, a spus Harunjen miercuri, 2 mai.

Potrivit lui, cauzele penale din domeniul furtului bancar sunt prioritare, „fiindcă este acea masă de cauze penale care pune cea mai mare presiune pe organele procuraturii”.

„Noi când vorbim de aşa-numita fraudă bancară noi avem în vedere peste 180 de dosare penale. Multe din ele au deja finalitate, multe din ele sunt deja în instanţa de judecată şi îşi aşteaptă verdictul final”, a afirmat procurorul.

El a subliniat că „descoperirea faptelor ilegale ce fac parte din această fraudă bancară are loc până la moment. Noi până astăzi pornim urmăriri penale”.

„Noi până astăzi identificăm credite neperformante care tocmai acum sunt depistate (...) de ce s-a întâmplat tocmai până acum, deoarece a fost o administrare frauduloasă a acelor trei bănci, noi cu toţii cunoaştem în ce circumstanţe s-au întâmplat aceste lucruri. Recent, au fost identificate încă 17 cauze penale referitoare la „grupul Gacikevici” care a fraudat una dintre bănci cu peste 1 miliard de lei”, a adăugat Harunjen.

Acesta a spus că procesul de investigare a fraudei este destul de anevoios pe motiv că au fost implicate şi bănci din afara jurisdicţiei R. Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite