Cum să alegem bradul artificial şi jucăriile pentru împodobit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a evita achiziţionarea unor produse de calitate dubioasă, Agenţia pentru Protecţia Consumatorului recomandă cumpărătorilor să ţină cont de unele aspecte atunci când vor alege bradul artificial şi jucăriile pentru împodobirea lui. Specialiştii atenţionează asupra faptului că unele produse conţin substanţe care pot provoca alergii şi chiar intoxicaţii, transmite IPN.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi să se asigure că baza bradului este dreaptă şi că are suficientă stabilitate pentru a susţine greutatea pomului artificial. Prin trecerea uşoară a mâinii printre ramuri, se poate verifica rezistenţa culorii, cât şi lipsa golurilor dintre ramuri.

O altă recomandare ţine de achiziţionarea brazilor artificiali din material ignifug. Iar în cazul jucăriilor, e bine să fie evitate cele din material casant sau din sticlă, pentru a preveni eventuale incidente. Jucăriile pentru Pomul de Crăciun nu sunt jucării pentru copii. Acestea nu sunt supuse evaluării conformităţii obligatorii care să asigure inofensivitatea acestora.

Specialiştii recomandă, în cazul în care în casă sunt copii mici sau animale de companie, să se tăie ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita posibile accidente. Să aranjeze ornamentele pentru brad, cele fragile, cât mai sus, unde copiii mici sau animalele de companie să nu le poată ajunge.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite