Cum Guvernul a câştigat în două zile peste 310 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a acordat săptămâna trecută două licenţe pentru serviciile de generaţia a patra 4G, pentru care acestea au achitat pentru taxa de licenţă câte 10 milioane de euro fiecare.

Prima licenţă a fost înmânată joi, 8 noiembrie, directorului general al companiei Moldcell, Mehmet Barkin Secen, iar a doua - vineri, 9 noiembrie, directorului general al Orange Moldova, Ludmila Climoc.

Companiile date au ridicat licenţele după ce au transferat la bugetul de stat taxa pentru eliberarea licenţei în mărime de 10 milioane de euro (circa 315 milioane de lei moldoveneşti), taxă stabilită prin hotărâre de Guvern.

La finele lunii septembrie curent, ANRCETI a expediat companiilor de telefonie mobilă (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom) invitaţii de depunere a cererilor de obţinere a licenţelor nominalizate. În cazul în care cele trei sub-benzi de frecvenţe radio menţionate mai sus nu vor fi solicitate până la 31.12.2012 sau vor fi solicitate suplimentar alte canale/frecvenţe radio din banda de frecvenţe 2500-2690 MHz, acestea vor fi asignate de către ANRCETI în condiţii de concurs.

Moldtelecom nu va obţine licenţă 4G

Potrivit unor declaraţii făcute de către oficiali, Moldtelecom nu va depune cerere pentru a obţine licenţa 4G.

Potrivit condiţiilor de licenţă, Moldcell şi Orange Moldova au obligaţia să asigure furnizarea setului minim de servicii 4G (transmisiuni de date, inclusiv acces la Internet mobil) şi să lanseze aceste servicii nu mai târziu de un an din data eliberării licenţei. Totodată, aceste companii sunt obligate să asigure, prin intermediul reţelelor proprii 4G, până la data de 31 decembrie 2015, acoperirea cu servicii 4G a unor zone locuite de cel puţin 25% din populaţia Republicii Moldova.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite