Cristina Ţărnă, despre ofiţerii CNA cu maşini de lux: Poate alţii sunt mai descurcăreţi, dar am colegi care vin şi pleacă cu transportul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) Cristina Ţărnă afirmă că nu toţi ofiţerii Centrului locuiesc în lux şi deţin maşini scumpe. Potrivit ei, mulţi dintre aceştia locuiesc în chirie şi nu au nici automobile.

„Pot să spun că având acelaşi salariu, fiind patru ani în funcţia de director adjunct, la mine nu s-a schimbat apartamentul. Cum nu aveam maşină, aşa şi nu am. Practic stilul de viaţă la mine şi la familia mea a rămas acelaşi. Nu pot să spun că ies din CNA având careva economii, poate alţii sunt mai descurcăreţi”, a declarat Cristina Ţărnă într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Tot în acest context, ea a subliniat că are „colegi de la Prevenire (Direcţia prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA), care vin şi pleacă cu transportul public la serviciu şi e un lucru absolut firesc”. 

„Colegii de la Prevenire cred că mai mult de jumătate stau la chirie şi vin cu transportul public şi greu se decid să intre într-o ipotecă ca să-şi asigure propria locuinţă”, a precizat Ţărnă.

Ex-vicedirectorul CNA a sugerat că e există riscuri mai mari ca un ofiţer al Centrului să fie corupt, prin urmare să obţină surse financiare ilicite, atunci când acesta activează pe direcţia combaterii corupţiei, decât cea a prevenirii.

„Eu nu vreau să spun că lucrurile stau diametral opus la colegii de la Combatere, dar e evident că vulnerabilităţile sunt mult mai mari dacă lucrezi în zona care te pune în contact direct cu subiectul investigaţiei. Sigur că e mult mai simplu să fii la Prevenire, pentru că previi un fenomen şi rareori ai în faţă persoane concrete, care au corupt şi care o să încerce să te corupă. E mult mai vulnerabil şi prin urmare mai provocator să lucrezi în zona de activităţi operative”, a mai notat Cristina Ţărnă.

Amintim că jurnaliştii de la Ziarul de Gardă (ZdG) au scanat declaraţiile de avere şi interese ale Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Aceştia au constatat că, deşi şefii CNA au salarii de aproximativ 20 de mii de lei, majoritatea din ei conduc maşini de lux şi locuiesc în case sau apartamente spaţioase de milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite