Coronavirus în Moldova. Amenzi de până la 75 de mii de lei pentru încălcarea regimului de carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Shutterstock
FOTO simbol Shutterstock

Încălcarea regimului de carantină va fi sancţionată. Guvernul a aprobat modificarea mai multor acte legislative. Persoanele care nu respectă rigorile regimului de carantină, precum şi cei care vor introduce în fişele epidemiologice date eronate riscă amenzi, iar în cazuri grave – şi răspundere penală, transmite IPN.

Codul Contravenţional va fi completat cu un nou articol ce ţine de nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice. Amenzile pentru punerea în pericol a sănătăţii publice vor oscila între 22-25 de mii de lei în cazul persoanelor fizice şi 50-75 de mii de lei în cazul persoanelor juridice.

Pentru prezentarea falsă sau incompletă a datelor şi pentru refuzul de a completa fişele epidemiologice se va aplica amendă până la 25 de mii de lei.

Autorităţile responsabile de constatarea contravenţiilor vor fi Ministerul Afacerilor Interne şi Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, precum şi Poliţia de Frontieră, dacă contravenţia va fi constatată la punctele de trecere a frontierei de stat.

Premierul Ion Chicu a cerut să fie definitivat cât mai repede posibil documentul, pentru a fi trimis în Parlament în regim prioritar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite