Copii din familii social-vulnerabile ar putea beneficia de manuale din banii Ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei vrea să aloce indemnizaţii copiilor din familii social-vulnerabile pentru închirierea manualelor FOTO: Adevărul
Ministerul Educaţiei vrea să aloce indemnizaţii copiilor din familii social-vulnerabile pentru închirierea manualelor FOTO: Adevărul

Finanaţarea per elev a insituţiilor şcolare a redus din sumele alocate pentru asigurarea cu manuale a copiilor din familiile social-vulnerabile, iar autorităţile vor să modifice legislaţia pentru ca să acorde indemnizaţii speciale acestora.

Ministerul Educaţiei a elaborat un poiect de lege prin care vrea să aducă modificări la funcţionarea Schemei de Închiriere a Manualelor. Astfel, din cauza că autorităţile locale alocau puţini bani pentru asigurarea cu manuale a copiilor din familiile social-vulnerabile, autorităţile vor să aloce indemnizaţii speciale. Banii vor fi alocaţi din contul Ministerului Economiei. 

Potrivit notei informative a proiectului de lege, au fost stabilite categoriile de copii care vor beneficia de acest sprijin, precum şi modul de acordare a acestuia. De asemenea, şi elevii din învăţământul profesional tehnic cu studii liceale vor beneficia de manuale  oferite prin închiriere.  

„În ansamblu, proiectul elaborat are scopul să consolideze rolul tuturor actorilor implicaţi în gestionarea Schemei de Închiriere a Manualelor Şcolare, să concretizeze funcţiile şi atribuţiile celor implicaţi în realizarea Schemei”, susţin autorii proiectului. 

Implementarea acestor prevederi nu implică cheltuieli suplimentare. Proiectul urmează să fie examinat de Guvern. 

            

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite