Consiliul UE ar putea vota luni liberalizarea importului de vinuri moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Uniunii Europene ar putea să ia o decizie luni, la 16 decembrie, privind liberalizarea importului de vinuri moldoveneşti, transmite Moldpres.  Anunţul a fost făcut de Luc Pierre Devigne, şeful echipei de negociatori ai UE a Acordului de Liber Schimb RM-UE.

“Sperăm că deja luni, statele membre ale UE să ia această decizie şi să elimine imediat, cu începere de la 1 ianuarie, toate taxele vamale la vinuri, ca reacţie la interzicerea recentă a importurilor din partea Rusiei, pe care o considerăm absolut nejustificată”, a declarat Luc Pierre Devigne.

Oficialul a făcut această declaraţie în cadrul unei mese rotunde în care a fost prezentat Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Pe 10 decembrie, Parlamentul European a dat undă verde proiectului ce prevede importul de vinuri moldoveneşti fără cote incluse, în spaţiul comunitar.

Pentru a fi aplicabilă, decizia de liberalizare a importurilor de vinuri trebuie aprobată formal de Consiliu şi apoi publicată în Jurnalul Oficial al UE în toate cele 24 de limbi ale blocului comunitar. Proiectul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite