Comuniştii au cerut ca ambasadorul UE să fie declarat persona non grata în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii comunişti îl acuză pe şeful Delegaţiei Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, că a furat din fondurile comunitare şi au propus să fie declarat persona non grata.

„Având în vedere că ambasadorul Dirk Schuebel şi-a încheiat misiunea în Republica Moldova, dorim să-i urăm drum bun şi propunem că acest diplomat să fie declarat persona non grata în Republica Moldova. Acţiunile sale au prejudiciat statul nostru: a furat granturi şi fondurile europene alături de actualii guvernanţi“, a declarat la şedinţa Parlamentului deputatul PCRM Grigore Petrenco.

„Schuebel a întreprins mai multe acţiuni împotriva integrităţii Republicii Moldova. Faptul că a organizat petrecerea de rămas bun la Ambasada României la Chişinău a arătat tuturor a cui interese cu adevărat promovează acest diplomat“, a mai spus comunistul.

El a propus din partea fracţiunii PCRM să fie creată o comisie parlamentară care ar examina modul în care au fost gestionate fondurile comunitare acordate Moldovei în ultimii patru ani. Propunerea nu a întrunit însă numărul suficient de voturi.

Democratul Marian Lupu a calificat acuzaţiile drept „urâte, indecent şi conjuncturale“, observând că PCRM urmăreşte doar să câştige dividente politice lansând învinuiri nefondate.

Dirk Schuebel nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile. Într-un inverviu pentru „Adevărul“ Moldova, diplomatul s-a arătat surprins de faptul că PCRM şi-a schimbat radical poziţia. „PCRM întotdeauna s-a exprimat în favoarea integrării europene, iar acum, când suntem atât de aproape să avem regimul liberalizat de vize dorit de toată lumea, PCRM se pronunţă împotrivă. Este regretabil şi de neînţeles“, a spus ambasadorul UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite